5 důvodů, proč se vyplatí svěřit nábor profesionálům

5 důvodů, proč se vyplatí svěřit nábor profesionálům

Najít v dnešní době zkušeného manažera není jednoduché, navíc interně. Velmi často se setkáváme s tím, že firmy nabírají i nezkušené manažery (nebo takové, se kterými nejsou zcela spokojeni) jen proto, aby měly řídícího pracovníka. To může být pro organizaci velmi škodlivý postup. Pokud sečteme všechny dopady takového rozhodnutí, může firma přicházet o statisíce měsíčně. To eliminujete, pokud nábor svěříte profesionálům, kteří umí najít vhodného kandidáta

 

 

 

Jak vám pomůžeme najít vhodného manažera?

Jsme konzultačně-poradenskou společností, která kandidáty prověřuje komplexně. Zajímají nás nejen pracovní zkušenosti, ale i motivaceproaktivní přístuptýmovost nebo potenciál k dalšímu rozvoji – to vše běžné personální agentury nebo interní náborové týmy opomíjejí. 

 

Máme zkušenosti s dodáním konkrétního odborníka jako interim manažera po dobu trvání projektu, stejně tak ale umíme vyhledat vhodného manažera, kterého můžete interně zaměstnat. Velmi úzce spolupracujeme jak s manažery, tak s organizacemi, které odborníky poptávají. Základem je pro nás porozumět danému projektu, ale i celkově organizaci a její kultuře a podnikání.

 

Díky tomu umíme najít vhodného člověka, který bude mít pro organizaci mnohem větší benefity než jen to, že dokonale rozumí své práci. Nabídneme vám hromadu přidané hodnoty, protože manažer dokonale splyne s vaší společností a přinese s sebou nejen řešení problémů, ale také potřebné inovace nebo motivaci spolupracovníků

 

1. Uvolněte své interní zdroje a snižte náklady na nábor

Obrovskou výhodou spolupráce s firmou, která se zabývá vyhledáváním vedoucích pracovníků, je uvolnění rukou vašeho interního týmu. Vnitropodnikový nábor je často namáhavý, dlouhý a bohužel i méně plodný. Ve výsledku rozhodně zabere více času a zpravidla i nákladů, ovšem s nejistým výsledkem. Naše firma má nastavený recruitment od začátku do konce tak, aby byl co nejefektivnější a nejrychlejší – navíc máme širokou databázi kandidátů. Rychle dosáhneme výsledku, a přitom minimalizujeme vaše interní zdroje. 

 

2. Eliminujte rizika a nemarněte své další příležitosti

Vyhledávání manažerů a jiných vedoucích pracovníků specializovanou firmou jednoznačně snižuje riziko špatného náboru. Máme bohaté znalosti trhu a zkušenosti s náborem, proto umíme dobře posoudit potenciál kandidáta. Člověka vám najdeme rychle, a právě rychlost je klíčová, protože čím déle je pozice neobsazená, tím více stojí nábor peněz a utíkají vám příležitosti. Například interim manažer může zpravidla naskočit do projektu už do týdne.

 

Nemáte ještě zkušenosti s interim manažerem? Podívejte se, co je to interim management, ukážeme vám, jak ušetří vaše kapacity, finance a přinese nové know-how.

 

3. Hledejte diskrétně, zejména u konkurence

Je hned několik důvodů, proč je při náboru dobré zachovávat diskrétnost. Často se stává, že nejlepší kandidát je právě zaměstnán u konkurence. Profesionální firma specializující se na hledání vedoucích pracovníků vám pomůže najít a získat kandidáty, aniž by o tom věděli všichni v oboru. Vyhledávejte a oslovujte kandidáty efektivně a přitom diskrétně. 

 

4. Nenechte si utéct talenty kvůli předsudkům

Rizikem interního náboru je často vnitřní politika a občasné předsudky. Předsudkům je složité se vyvarovat a pokud máte určité zkušenosti s některým typem kandidátů, je nelehké se přes ně přenést. Externí pohled na kandidáty je zcela nezaujatý a vybírají pouze na základě dovedností a zkušeností kandidátů, ne na základě vlastních preferencí. Nenechte si ujít talenty kvůli maličkostem, které nemusí být až tolik podstatné, jak si myslí interní náborový tým.

 

 

 

5. Udělejte nábor profesionálně 

Hlavním benefitem je, že díky využití odborníků na nábor výrazně zvýšíte šanci, že najdete správného kandidáta a celý nábor provedete správně. Minimalizujete riziko špatného rozhodnutí. Navíc máte jistotu, že nábor provedeme profesionálně a nepoškodíme jméno firmy ani její důvěryhodnost – to se u neprofesionálního náboru může lehce stát a kandidáti se vám potom raději vyhnou. 

S námi zvýšíte šanci, že vše uděláte správně

Naší předností jsou zkušenosti, odbornost, ale i široká databáze kandidátu, se kterými jsme v kontaktu. Často na základě vašich potřeb odhalíme, že ve skutečnosti možná hledáte jiného specialistu, než si myslíte. Nevěřili byste, kolikrát jsme se setkali s tím, že firmy hledají nesprávného kandidáta. 

 

Posuňte s námi nábor na zcela novou úroveň bez kompromisů a nechte se přesvědčit, že vhodní kandidáti skutečně existují.